×

Aplică la concursul de propuneri de proiecte SATUL EUROPEAN 2024

SATUL EUROPEAN 2024 – concurs de propuneri de proiecte pentru autoritățile administrației publice locale de nivelul I  de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Vezi detalii în Rezumat Satul European 2024 și în Ghidul Aplicantului

Valoarea limită per proiect finanțat din Programul de Dezvoltare Locală
1) Valoarea maximă de buget a proiectului până la 10,0 mln lei, cu finanțarea integrală a costurilor eligibile din FNDRL (nu este solicitată contribuția APL). 
2) Pot fi admise pentru finanțare proiecte, ale căror valoare estimată de buget depășește plafonul specificat, dar nu mai mult de 15% peste valoarea alocațiilor solicitate din FNDRL, iar diferența dintre valoarea alocațiilor solicitate și valoarea totală de buget estimată va fi totalmente în responsabilitatea financiară a beneficiarului, ca contribuție benevolă (asumată).
3) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este de până la 1500 locuitori, cuantumul alocațiilor din FNDRL pentru costurile eligibile nu poate depăși 1,0 mln lei, iar contribuția maximă a APL nu poate depăși 15% de la suma alocațiilor solicitate.
4) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este peste 1500 locuitori, valoarea proiectului nu poate depăși 3,0 mln lei și costurile eligibile vor fi finanțate integral din FNDRL.
5) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este de până la 1500 locuitori, cuantumul alocațiilor din FNDRL pentru costurile eligibile nu poate depăși 1,0 mln lei, iar contribuția maximă a APL nu poate depăși 15% de la suma alocațiilor solicitate.
6) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este peste 1500 locuitori și valoarea proiectului nu depășește 3,0 mln lei, finanțarea costurilor eligibile se va efectua integral din FNDRL.
7) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este peste 1500 locuitori și valoarea proiectului depășește 3,0 mln lei, dar nu mai mult de 10,0 mln lei maxim admisibil, finanțarea costurilor eligibile din FNDRL va constitui 85% din costul proiectului, cu contribuția financiară obligatorie de 15% a APL.
8) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este de până la 1500 locuitori, cuantumul alocațiilor din FNDRL pentru costurile eligibile nu poate depăși 1,0 mln lei, iar contribuția maximă a APL nu poate depăși 15% de la suma alocațiilor solicitate.
9) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este peste 1500 locuitori și valoarea proiectului nu depășește 3,0 mln lei, finanțarea costurilor eligibile se va efectua integral din FNDRL.
10) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este peste 1500 locuitori și valoarea proiectului depășește 3,0 mln lei, dar nu mai mult de 5,0 mln lei maxim admisibil, finanțarea costurilor eligibile din FNDRL va constitui 85% din costul proiectului, cu contribuția financiară obligatorie de 15% a APL.
11) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este de până la 1500 locuitori, cuantumul alocațiilor din FNDRL pentru costurile eligibile nu poate depăși 1,0 mln lei, iar contribuția maximă a APL nu poate depăși 15% de la suma alocațiilor solicitate.
12) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este peste 1500 locuitori și valoarea proiectului nu depășește 3,0 mln lei, finanțarea costurilor eligibile se va efectua integral din FNDRL.
13) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este peste 1500 locuitori și valoarea proiectului depășește 3,0 mln lei, dar nu mai mult de 10,0 mln lei maxim admisibil, finanțarea costurilor eligibile din FNDRL va constitui 85% din costul proiectului, cu contribuția financiară obligatorie de 15% a APL.
14) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este de până la 1500 locuitori, cuantumul alocațiilor din FNDRL pentru costurile eligibile nu poate depăși 1,0 mln lei, iar contribuția maximă a APL nu poate depăși 15% de la suma alocațiilor solicitate.
15) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este peste 1500 locuitori și valoarea proiectului nu depășește 3,0 mln lei, finanțarea costurilor eligibile se va efectua integral din FNDRL.
16) Dacă numărul populației cu reședință obișnuită (rezidentă) este peste 1500 locuitori și valoarea proiectului depășește 3,0 mln lei, dar nu mai mult de 5,0 mln lei maxim admisibil, finanțarea costurilor eligibile din FNDRL va constitui 85% din costul proiectului, cu contribuția financiară obligatorie de 15% a APL.

sursa: satuleuropean.gov.md