×

Donație de calculatoare și camere video pentru învățământul online din Moldova

Partenerii de dezvoltare continuă să ofere suport pentru asigurarea procesului de predare a conținuturilor educaționale în format online în cadrul instituțiilor de învățământ din Republica Moldova.

Astfel, prin intermediul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), finanțat de Banca Mondială, a fost livrat primul lot de 2.400 de laptopuri pentru elevii claselor V-XII din toate raioanele Republicii Moldova. În total,  în cadrul acestui proiect, vor fi procurate 10.000 de laptopuri cu sistem de operare licențiat și vor fi dotate 160 de laboratoare de fizică și chimie ale instituțiilor de învățământ din țară.

Iar Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a donat 295 de camere video pentru dotarea sălilor de clasă din cadrul instituțiilor de învățământ general din țară, care vor fi utilizate de cadrele didactice în asigurarea procesului de predare a conținuturilor educaționale în format online.

Pentru asigurarea accesului inclusiv a elevilor din învățământul primar, ar fi necesară procurarea a încă 10.000 de calculatoare.